24 noiembrie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 1753
De ce am rămas pe întuneric, dacă primim lumină din România?
24 noiembrie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 1753

De ce am rămas pe întuneric, dacă primim lumină din România?

Guvernul a răspuns la întrebarea „De ce s-a întrerupt energia electrică în Republica Moldova, dacă aceasta este procurată din România și bombardamentele au loc în Ucraina?”, informează tribuna.

„Bombardamentele asupra centralelor electrice Ucraina au dus la întreruperi în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sînt conectate între ele. Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România” – se spune în răspunsul Guvernului.

Totodată, Executivul a precizat că, această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice puteau fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult.

În context, Guvernul a informat că, în anul curent, a început construcția unei linii electrice de mare tensiune dintre Republica Moldova și România (Vulcănești-Chișinău), cu o lungime de 158 km, și urmează a fi dată în exploatare în 2 ani.

Reamintim că ieri, aproape toată Republica Moldova a rămas fără lumină din cauza unei pene de curent survenită după o serie de bombardamente din țara vecină. Acest lucru a creat haos pe străzi din cauza că nu lucrau semafoarele, oamenii s-au pornit pe jos spre case, iar mașinile au făcut coadă la benzinării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

energie electrică , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.