Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 septembrie 2017, 15:30 Diaspora moldovenească views 5871
Moldovenii din Turcia se vor întîlni cu Andrian Candu
12 septembrie 2017, 15:30 Diaspora moldovenească views 5871

Moldovenii din Turcia se vor întîlni cu Andrian Candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, va efectua în perioada 12-14 septembrie o vizită în Republica Turcia, la invitația omologului său, Ismail Kahraman.

Candu este însoțit de președintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Vladimir Cîssa. Din delegația parlamentară mai fac parte vicepreședintele Comisiei juridice, numiri și imunități, președintele Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Turcia, Anatolie Zagorodnîi, deputații Nicolai Dudoglo și Nae-Simion Pleșca.

Vizita în capitala Turciei va începe cu depuneri de flori la Mausoleul Anıtkabir din Ankara, construit în cinstea lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne şi primul preşedinte al Republicii. Candu și omologul său vor discuta despre fortificarea relațiilor moldo-turce pe dimensiunea parlamentară, a organizațiilor internaționale, dar și despre colaborarea eficientă cu autoritățile UTA Găgăuzia pe platforma legislativului.

Programul vizitei mai include și o recepție oficială dedicată aniversării a 26-a a independenței Republicii Moldova, în cadrul căreia președintele Parlamentului se va întîlni cu diaspora și corpul diplomatic al Republicii Moldova acreditat la Ankara.

Republica Turcia este unul dintre principalii parteneri economici ai țării noastre, dar și donatori. Prin intermediul Agenției Turce de Colaborare și Coordonare (TIKA), în Moldova au fost implementate proiecte în valoare de 30 de milioane de dolari SUA în domenii precum alimentarea cu apă potabilă, igienă, sănătate, educație ș.a.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , diaspora , Turcia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
344 locuitori

Bobocica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 344 locuitori. Satul Bobocica a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.