Obreja Nouă este un sat din cadrul comunei Obreja Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 841 de oameni. Satul Obreja Nouă a fost menționat documentar în anul 1899.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Romania a fost prima tara care a recunoscut independenta R.M.
Cum se explica faptul ca Romania a fost prima tara care a recunoscut independenta R.M., iar astazi neaga ideologia moldoveneasca? |
|
-
#1 lzm00 06 May 2017 | 7:35 Read more -
#2 sus 21 December 2012 | 22:08 Read more -
#3 sus 17 December 2012 | 20:17 Read more -
#4 CalinRomania 17 December 2012 | 14:00 Read more -
#5 sus 16 December 2012 | 8:39 #52
CalinRomania
"Da , draga sus, numele de roman este strans legat de "vizita" pe care a facut-o Traian in Dacia"
O!...asta ai spuso tu...adica stim de unde s-a nascut un cuvint nou numele de "român".
Am alta intrebare....adica mai bine fac o afirmatie....fiecare popor care se afla pe teritoriul chindva vizitat de romani pot sa se numeasca români....Calin! tu cum ghindesti?
Ajungem si la Kantemir impreuna cu Ureche,Neculce,Costin....
-
#6 CalinRomania 15 December 2012 | 23:53 Read more -
#7 CalinRomania 15 December 2012 | 23:40 #50 Da , draga sus, numele de roman este strans legat de "vizita" pe care a facut-o Traian in Dacia.........si implicit de urmarile acesteia.
-
#8 sus 15 December 2012 | 10:42 Eu cred că primul ar trebui să incep eu...
Numele de român are legătura cu faptul că Traian fusărî "musafir" a dacilor?!(întrebarea e pentru români)
-
#9 sus 15 December 2012 | 10:37 Eu nu pot sa inteleg :)))))))))))), intrebarea este atit de gre?
Român!.....cum se primeste?.....intre un bou si o vacă avind legatura necesara se primeste vițel....eu ințăleg că român este ceva de la roman....lăsăm chestii de etnie,națtionalitate sînt doar cuvinte cu care poți juca pin la nesfîșît....di undi s-o primit romînii?....cine poate 0+1=român?...eu nu inteleg....in legatură cu nemtii si limba lor lasam tema pîn pe timpuri mai favorabile,cu românii nu-mi poate lâmuri nimeni si de acum vorbim despre nemți... -
#10 CalinRomania 15 December 2012 | 2:06 Read more -
#11 CalinRomania 15 December 2012 | 1:55 Read more -
#12 CalinRomania 15 December 2012 | 1:45 #45 Legat de intrebarea ta , draga sus,scuza-ma dar nu am inteles-o bine............."au dreptul francejii,nemtii,englejii,spaniolii,italienii sa se numeasca rumini?...di asta si zic ca nu este astfel de nationalitate ca rumin..."...................................................................
In primul rand cand spui "rumini" la ce te referi ? La roman ca roman din Romania sau la romanii antici ?......................Daca te referi la "dreptul" de a se denumi in vreun fel nu vad ce i-ar impiedica ...........dar stii de la ce provin numele neamurilor lor ? Iarasi nu prea inteleg ce treaba au nemtii aici........al caror teritoriu a fost ocupat relativ putin timp si mai ales doar o fasie ingusta a acestuia.............. dar in primul rand limba germana nici macar nu este o limba de origine latina..............
-
#13 CalinRomania 15 December 2012 | 1:37 Read more -
#14 CalinRomania 15 December 2012 | 1:34 #42 Draga Nicoara ...."Ideologia statului roman are interesele sale si exploateaza intensiv dublu sens al cuvintului <roman> plus denumirea limbii , problema similara etniei-nationalitatii"......................................................................................................
Poti sa dezvolti mai mult aceasta ideie ?
Consider ca intodeauna trebuie bine specificata diferenta intre etnie si cetatenie..............
Noi am putea sa ne "certam" toata ziua ....................pe chestiunea daca esti sau nu roman sau numai moldovean-fiecare dintre noi avand dreptate in functie de sensul pe care il atribuie acestui termen...........Eu ca si (consider eu) -TOTI romanii de la vest de Prut cand va spunem ca sunteti romani o spunem doar in sensul ca sunteti de etnie romana......
Ar fi si absurd sa spun ca sunteti romani ca cetatenie.....Ca cetatenie sunteti moldoveni..........acest lucru este cat se poate de clar.........
-
#15 CalinRomania 15 December 2012 | 1:24 Read more -
#16 nicoara 14 December 2012 | 23:25 Read more -
#17 sus 14 December 2012 | 22:53 Read more -
#18 nicoara 14 December 2012 | 13:59 sus: .care'ilogica?
Hai sa lasam la o parte simpatiile si antipatiile noastre, interesele, etc. si sa ne gindim logic: belorusii,ukrainenii,rusii sunt de origine slava; azerii, turcmenii, turcii - de origine turcica. Indiscutabil ca moldovenii si romanii sunt de o origine. Cum sa ii numim? Si apoi cit de important aceasta este?Daca astazi tu ai descoperi ca in realitate buneii tai au fost greci, aceasta ar influenta cumva viata ta?
-
#19 sus 13 December 2012 | 21:59 #38nicoara
"...dar noi cum ne numim? Cred ca romani....''
....poți să-mi lamuresti și mie ce ai plusat si scazut ca te-ai trezit cu astfel de concluzie?...serios aș vre să'nțăleg cum primim astfel de rezultat,adică pe ce te bazezi că spui astfel de lucruri...care'ilogica?
-
#20 nicoara 12 November 2012 | 22:16 Read more