Pojăreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Pojăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Pojăreni a fost menționat documentar în anul 1545.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
О молдавском языке
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#41 CalinRomania 27 May 2012 | 21:06 Strabunica mea din partea mamei s-a nascut in 1908 intr-un sat romanesc din judetul Satu-Mare.Si isi aducea aminte cum la scoala trebuiau sa invete in maghiara -ceea ce desigur-invatatorul,roman si el-nu respecta.........dar aveau "pregatita" o poezie in limba maghiara pe care o stia strabunica pe de rost si la 80 de ani......fara sa stie ce spunea !!!
Aceasta poezie era "utilizata" in cazul unei inspectii scolare...:))))
Toate cazurile prezentate de mai sus ..........cu ceea ce afirmi tu...ma fac sa cred ca si noi in Transilvania ar trebui sa ducem o campanie de invatare corecta a limbii LITERARE Romane.....:)))) Si nu doar in Transilvania ....ci cam peste tot in Romania !!! Iar daca este sa o luam astfel.........si eu ar cam trebui sa mai pun mana sa recapitulez un pic gramatica limbii romane ,mai ales ortografia !!! :))))))))) Ce parere ai ,draga Nicoara ???
-
#42 petto38 27 May 2012 | 21:00 Read more -
#43 CalinRomania 27 May 2012 | 20:59 Read more -
#44 CalinRomania 27 May 2012 | 20:52 Draga Nicoara........"Uite, pozitia noastra se poate de inteles, odata ce dorim sa fim stat aparte inseamna ca trebue sa fim si natiune aparte si aparitia unor teorii in aceasta directie e justificata".............................................................................................................
De unde pana unde,draga Nicoara ideia ca dca doriti sa fiti un stat aparte trebuie NEAPARAT sa fiti si o natiune diferita ???
In acest caz ce se fac austriecii, belgienii,elvetienii ???
Sunt acelasi neam cu germanii sau francezii de exemplu.........o recunosc fara probleme,limba vorbita este germana sau franceza .......si cu toate acestea sunt state independente..............Si vezi ca au ceva probleme din aceasta cauza ????
-
#45 nicoara 27 May 2012 | 18:31 Read more -
#46 petto38 25 May 2012 | 15:43 Read more -
#47 CalinRomania 24 May 2012 | 22:28 Draga Nicoara .....#250........"Iata daca voi , cei ce va pretindeti mai cu scaun la cap , ati intelege pe ce lume traiti si ce trebue de facut ca viata sa fie mai usoara si sa mai avem si un viitor atunci cu adevarat se vor produce ceva schimbari spre bine"...........................
Tare imi suna ca o intrebare retorica pe care ti-ai pus-o draga Nicoara !!! :)))))
Este intr-adevar greu sa spui raspicat, clar...."Da domnule,de fapt vorbim limba romana,suntem parte a poporului roman,dar din motivul x,y,z......dorim sa ramanem o tara independenta !".....Oare nu crezi ca in acest caz viata v-ar deveni mai simpla ??? Si ca nu ar mai fi aceste "lupte interioare" cu privire la aceasta criza a identitatii ???
-
#48 CalinRomania 24 May 2012 | 22:23 Draga Nicoara ...#246......"Ore ciar nu vedeti ca aceasta problema este expluatata si cu succes de statele vecine in propaganda sa ideologica?"...............Aici cred ca te refereai desigur la Romania...........................
Dar te intreb oare tot asa se pune problema in Austria unde se vorbeste limba germana ??? Sau in Belgia unde se vorbeste preponderent franceza ??? Ce sa mai spun de Elvetia ???.........................................................................................................................
Care este acea "propaganda ideologica" ,draga Nicoara ??? Faptul ca sunteti ,din punct de vedere ETNIC (vezi ca subliniez acest lucru sa nu se faca confuzie) Romani ??? ..........
Faptul ca iti subliniez ca facem parte din acelasi popor dar ca traim in doua state independente se numeste "propaganda " ???
-
#49 CalinRomania 24 May 2012 | 22:17 Read more -
#50 nicoara 24 May 2012 | 19:07 Read more -
#51 petto38 24 May 2012 | 18:08
#2481. Am fost la scoala.2. Cred doar lucrurile de are m-am convins singur nu toate prostiile nascocite de idioti.3. Nu cred in mentalitatea de turma.4. Am invatat sa analizez ceia ce citesc si ce invat. -
#52 nicoara 24 May 2012 | 16:24 #247
Mda... Ai o minte analitica si un mod de a-ti expune parerile fenominal! Posibil ca e legat cu experienta bogata de viata :-)
-
#53 petto38 24 May 2012 | 14:43 #246 e o prostie totala nascocita de un idiot.
-
#54 nicoara 24 May 2012 | 13:12 petto38: Mereu am sustinut si o sa sustin in continuare ca e o prostie foarte mare chestia cu limba moldoveneasca.
Aceasta este cea mai mare gresala care transfera problema limbii din una sociala in una politica. Ce va icurca pe voi sa acceptati termenul <limba moldoveneasca> si sa-l includeti in toate sferele? Nu va dati sama ca atunci cind majoritatea va poseda bine limba <moldoveneasca> problema numelui va dispare de la sine? Ore ciar nu vedeti ca aceasta problema este expluatata si cu succes de statele vecine in propaganda sa ideologica?
-
#55 petto38 21 May 2012 | 22:27 E o prostie totala ceia ce e scris aici. Desi am citit de 3 ori acest articol tot nu am inteles care e diferenta dintre limba romana si limba moldoveneasca (dupa cum sustine autorul si inca citiva inculti), din toate argumentele care le-am citit mi-am dat seama ca e vorba despre un dialect a limbii romane nu de o limba aparte, cei din Transilvania au un dialect al lor, cei din sudul Romaniei la fel, in Republica Moldova e acelasi lucru in diferite zone se vorbeste diferit deoarece limba in zonele respective a fost influientata de diferiti factori desi gramatica e peste tot aceiasi si nu cred ca asta e un motiv ca fiecare zona sa primeasca limba ei. Mereu am sustinut si o sa sustin in continuare ca e o prostie foarte mare chestia cu limba moldoveneasca. Domnule admin, corecteaza acolo ca dai impresii gresite. -
#56 CalinRomania 01 June 2012 | 23:54 Read more -
#57 CalinRomania 01 June 2012 | 23:41 Read more -
#58 CalinRomania 01 June 2012 | 23:28 Read more -
#59 CalinRomania 01 June 2012 | 23:18 Draga victor...#222............."
#216 sa ne numim romin ca sa ne consideram moldoveni adevarati... asta ma face sa rid :D" -
#60 CalinRomania 01 June 2012 | 23:16 Read more