Palanca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Palanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Stefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Palanca a fost menționat documentar în anul 1447.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Сîştigă o excursie cu degustare pentru 2 persoane la Cricova / Выиграй экскурсию на 2 персоны с дегустацией в Криково
Concurs: „Descoperă Moldova” Stimaţi vizitatori ai site-ului moldovenii.md. Vă propunem un concurs distractiv. Trimiteţi-ne bancuri pe teme, care vizează cultura, comportamentul, abilităţile moldovenilor sub aspectele sale pozitive. Cele mai haioase şi ingenioase bancuri vor fi apreciate de noi şi vor fi plasate pe pagina nouă a site-ului. Cel mai bun banc va fi premiat cu o excursie în oraşul subteran Cricova pentru două persoane. Pentru mai multe detalii, contactaţi-ne la tel.: 022 225-411, 078-844-114 Va mulţumim.
Конкурс «Откройте Молдову» Уважаемые посетители сайта moldovenii.md. Мы предлагаем вам увлекательный конкурс. Отправьте нам анекдоты на темы, касающиеся культуры, поведения, навыков молдаван с положительной стороны. Самые смешные и умные анекдоты будут оценены нами и размещены на новой странице сайта. Приз за самый лучший анекдот ‒ экскурсия на двоих в подвалы Крикова. Ждем ваши анекдоты, начиная с сегодняшнего дня, 8 апреля, и до 19 апреля 2013. За дополнительной информацией обращайтесь по телефонам: 022 225-411, 078-844-114 Спасибо. |
|
-
#41 IonelaColesnic 13 April 2013 | 21:54 Toti se plang ca nu au bani - dar ca nu au minte nu se plange nimeni -
#42 zeugen 04 November 2013 | 20:04 O poezie interesanta care ne caracterizeaza putin si pe noi, moldovenii :)) Я люблю свою работу!Я приду сюда в субботу,и конечно воскресенье.Здесь я встречу День рожденья,Новый год, 8 Марта.Ночевать здесь буду завтра.Плащ-палатка, вещь-мешок — у супруга будет шок!Если я не заболею,не сорвусь, не озверею,здесь я встречу все рассветы,все закаты и приветы!От работы дохнут кони. Ну, а я — бессмертный пони!!! -
#43 goreaci 04 November 2013 | 17:00 Un moldovean urca in tren si vrea sa-si puna bagajele sus, cand observa ca nu mai are loc; scoate un cui din buzunar, il propteste in perete si ii arde un cap de mama focului. Surpriza, cuiul nu intra, moldoveanul rusinat de asta incearca din nou mai barbateste dar fara succes. Sta si se gandeste incurcat un timp, dupa care merge in compartimentul alaturat unde observa stupefiat ca unde dorea sa bata el cuiul dormea un alt moldovean cu capul. -
#44 goreaci 04 November 2013 | 16:57 Un moldovean, vorbind despre planurile sale de viitor :
"Bluji am, jeaca-mi cumpar, o leaca de bataie stiu... acu ma duc la Bucuresti" -
#45 goreaci 04 November 2013 | 16:56 -- Deviza moldoveanului --
" Viata-i scurta. Daca tot n-o putem lungi, hai sa o facem lata!" -
#46 goreaci 04 November 2013 | 16:55 Un român la Chisinău se apropie de un localnic
- Nu vă supărati, caut magazinul "Lumea copiilor"!!.
Moldovanul:
- Nu mă supăr, căutati-l. -
#47 Pamtim 04 November 2013 | 9:38 Штирлиц вышел на улицу посмотреть нет ли там патрулей.
Засунул руку в карман: "О! Patru lei!" -
#48 zeugen 04 October 2013 | 20:36 -Ого! - сказал гинеколог. -Ого -го! - ответило ему эхо... :D -
#49 zeugen 04 October 2013 | 20:29 Муж приходит домой пьяный ночью, жена начинает орать на него тычет пальцем в часы. Муж: - Ты мне какого .... на часы показываешь? Моя мама папе на календарь показывала! -
#50 zeugen 04 October 2013 | 19:48 Pe o banca, in parc, un copil manca intr-o disperare dintr-o cutie de bomboane. O batrana il vede si ii spune:
-Nu trebuie sa mananci atatea bomboane, te poti imblonavi!
-Dar dumneavoastra stiti cat a trait bunicul meu? 105 ani!
-Si manca atat de multe bomboane?
-Nu, dar isi vedea de treaba lui! -
#51 cristinaursu 04 September 2013 | 23:15 -
#52 cristinaursu 04 September 2013 | 23:11 Seful, la interviul de angajare:
- O sa-ti dau 3200 de Lei acum la inceput, si peste trei luni o sa-ti maresc la 4500 Lei. Cand poti incepe?
- Peste trei luni. -
#53 cristinaursu 04 September 2013 | 23:07 Un minor in farmacie:
-Un prezervativ, va rog.
-Ai 18?
-Aveti rigla? ..... :D -
#54 cristinaursu 04 September 2013 | 22:53 Doi moldoveni vorbeau:
-Cum e ma sa fii insurat?
-Super tare, ma simt de parca as avea iarasi 16 ani.
-Adica?
-Fumez in WC, beau pe ascuns ... -
#55 petrica2012 04 September 2013 | 20:51 Un român la Chisinău se apropie de un localnic
- Nu vă supărati, caut magazinul "Lumea copiilor"!!.
Moldovanul:
- Nu mă supăr, căutati-l. -
#56 petrica2012 04 September 2013 | 20:43 Anunt la metroul moldovenesc:
- Pazea ca sa lichiesc usili! Urmiaza statia Primavierii, cu podisca pi partea driapta! -
#57 petrica2012 04 September 2013 | 20:36 Erau doi ciobani moldoveni si stateau sprijiniti in bite.
Deodata unul din ei ia bita si il loveste zdravan pe celalalt in fata. Ala se ridica plin de singe si ia pozitia initiala fara sa zica nimic. Peste un timp il intreaba: "ba, tu cind ai dat adineauri, ai dat serios sau in gluma?"
Ala raspunde: "pai ,in serios"
"Asa, ba. Sa nu faci tu glume din astea cu mine!" -
#58 goreaci 04 September 2013 | 9:34 Doua fete frumusele discuta:
− E tandru, e dragut, dar nu stiu de ce nu ma cere in casatorie!
− O fi si inteligent, draga... -
#59 goreaci 04 September 2013 | 9:26 Moldovenii dupa nunta:
- Daca stiam ca esti asa sarac nu ma mai maritam cu tine .
- Ai fost avertizata. Ti-am spus de atatea ori ca tu esti tot ce am pe lume... -
#60 goreaci 04 September 2013 | 9:25 Nevasta-mea ma saruta de fiecare data cand vin acasa.
- Asta da afectiune!
- Neah... E investigatie!