Raţă coaptă în bostan
Ingrediente:
• 1 raţă (de circa 2 kg),
• 1 bostan oval (3-3,5 kg),
• 1 kg de mere,
• ½ de pahar de ulei vegetal,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin,
• 1 gutuie,
• 1 lămîie (la dorinţă).
Mod de preparare:
Raţa pregătită se taie bucăţi mari (8-10 bucăţi), se sară, se piperează, se prăjeşte în ulei încins pînă se rumeneşte bine. Bostanul se spală, se taie capacul, se curăţă de seminţe, se înlătură o parte din pulpă astfel ca să rămînă destul loc pentru ingrediente.
Curăţaţi merele de seminţe şi cotor, gutuia de coji şi de cotor, tăiaţi lămîia felii.
Puneţi raţa în bostan, împreună cu fructele. Acoperiţi bostanul cu capacul şi daţi-l la cuptor la temperatura de 160 de grade pentru 1,5-2 ore pînă e gata (se verifică dacă e gata raţa).
Se serveşte în bostan, care se foloseşte şi ca garnitură la carnea de raţa.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 170 locuitori
Valea Rădoaiei este un sat din cadrul comunei Nicolaevca, raionul Floreşti. Localitatea Valea Rădoaiei se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 170 de oameni. Satul Valea Rădoaiei a fost întemeiat în anul 1925.