Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 septembrie 2011, 22:28 views 5452
03 septembrie 2011, 22:28 views 5452

O grădiniță de copii modernă s-a deschis la Ceadîr-Lunga

La 1 septembrie în şcoală nr. 6 din Ceadîr-Lunga a avut loc o dublă sărbătoare. Aici nu doar a răsunat clopoțelul, dar și-a deschis ușile grădiniţa de copii „Ghiuneșcik”. Organizaţia de caritate „Gloria” a alocat mai mult de 300 000 de lei pentru repararea şi îmbunătăţirea grădiniţei în pereţii gimnaziului. Camere de joacă luminoase, grupuri sanitare, dormitoare la standardele europene - toate aceste condiţii sunt create pentru copii.

Directorul gimnaziului va conduce întreg complexul pentru copii. Ea consideră că aceasta este o modalitate bună de a optimiza mijloacele bugetare. Conducătorul Autonomiei Găgăuze consideră că acest complex şcolar poate fi considerat unic în ceea ce priveşte perspectivele. Sunt deosebit de mulţumiţi de deschiderea grădiniţei locuitorii cartierului. Grădinița-gimnaziu va primi deja în acest an circa 50 de copii, care în viitor își vor continuă studiile în gimnaziu.

Sursa: aiin-aciic.ucoz.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.