Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 octombrie 2016, 14:50 views 4997
Sinistraţii din Ceadîr-Lunga vor primi ajutor material
23 octombrie 2016, 14:50 views 4997

Sinistraţii din Ceadîr-Lunga vor primi ajutor material

Locuitorii din oraşul Ceadîr-Lunga care au avut de suferit în urma ploilor torenţiale din 13-14 iunie curent vor primi ajutoare materiale. În acest scop executivul UTA Gagauz-Yeri a alocat peste 232 de mii de lei.

Evaluarea prejudiciilor a fost efectuată de filiala din autonomie a Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Moldovei, care a prezentat un raport Comisiei regionale pentru situaţii excepţionale. Potrivit CCI de la Comrat, distrugerea patrimoniului şi deteriorarea unor bunuri materiale ale sinistraţilor a fost estimată la suma de circa 233 mii de lei. Banii vor fi transferaţi pe conturile speciale ale beneficiarilor, indică gagauzinfo.md.

Oraşul Ceadîr-Lunga practic şi-a revenit după ploile torenţiale din 13 iunie, care au cauzat prejudicii grave estimate la peste opt milioane de lei.

Pentru lucrările de reabilitare a infrastructurii şi ajutorare a sinistraţilor, Guvernul R. Moldova a alocat peste două milioane de lei. Executivul UTA Gagauz-Yeri a transferat peste un milion de lei din care a fost procurat un greder şi au fost restabilite drumurile locale deteriorate în urma scurgerilor de apă.

Este de remarcat ajutorul Agenţiei Internaţionale a Turciei pentru Cooperare şi Dezvoltare (TIKA), graţie căruia sînt finalizate lucrările de reparaţie a blocului locativ din Ceadîr-Lunga ce a suferit în urma ploilor torenţiale din vara trecută.

Totodată, cu susţinerea TIKA este curăţată albia rîului Stratan, revărsarea căruia a cauzat inundaţiile din oraş. Bugetul proiectului este de aproximativ trei milioane de lei, bani oferiţi de partenerii din Turcia.

De asemenea, la Ceadîr-Lunga au venit ajutoare materiale din partea multor organizaţii obşteşti, oameni de afaceri, iar angajaţii unor instituţii publice au transferat salariul pentru o zi în fondul de susţinere a sinistraţilor.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.