Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 mai 2016, 15:15 views 6846
Locuitorii din Ceadîr-Lunga au fost scutiți de taxa pentru curăţenie
05 mai 2016, 15:15 views 6846

Locuitorii din Ceadîr-Lunga au fost scutiți de taxa pentru curăţenie

Consiliul orăşenesc Ceadîr-Lunga a aprobat recent o decizie prin care a scutit, pînă la finele acestui an, un şir de categorii sociale din localitate de achitarea taxei locale pentru sanitaţie.

Impozitul local pentru asanarea oraşului a fost introdus din anul 2016 şi a fost comasat cu taxa pentru serviciul de evacuare a deşeurilor. Tariful comun constituie opt lei pe lună pentru o persoană.

La finele lunii aprilie, Consiliul local a modificat decizia anterioară şi a eliberat, pînă la 31 decembrie 2016, de achitarea acestei taxe mai multe categorii de cetățeni. Astfel, vor fi scutiţi de plată cetăţenii care îndeplinesc serviciul militar, precum şi cei care îşi ispăşesc pedeapsa în instituţiile penitenciare.

De asemenea, nu vor achita taxa pentru salubrizare orăşenii care locuiesc peste hotarele R. Moldova şi vor prezenta actele ce confirmă acest fapt.

Vor fi eliberaţi de plată şi beneficiarii azilului de bătrîni din Ceadîr-Lunga, precum şi copiii de vîrstă preşcolară din familiile numeroase. Impozitul va fi anulat doar după ce la primăria oraşului vor fi depuse documentele necesare.

Oraşul Ceadîr-Lunga are o populaţie de aproape 20 de mii de locuitori.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ceadîr-Lunga , curăţenie , taxa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.