Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 ianuarie 2023, 14:00 Moldova în secolul al XX-lea views 1173
Doi bebeluși gemeni au venit pe lume chiar în ambulanță
12 ianuarie 2023, 14:00 Moldova în secolul al XX-lea views 1173

Doi bebeluși gemeni au venit pe lume chiar în ambulanță

Doi gemeni au venit pe lume chiar în ambulanță, în noaptea de 10 ianuarie.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, la ora 02:08 a fost solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească la o femeie gravidă care prezenta simptome de debut al nașterii.

Echipa Punctului de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) Cărpineni din cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Hîncești s-a deplasat imediat la locul solicitării și a preluat pacienta. În timpul deplasării la spital a survenit spontan nașterea, astfel venirea pe lume a nou-născuților gemeni de gen masculin a fost asistată în ambulanță.

Datorită asistenței medicale urgente calificate acordate în timp oportun de membrii echipei PAMU Cărpineni, nașterea în ambulanță a decurs fără complicații. Ulterior, mama și nou-născuții au fost predați în stare stabilă la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Hîncești pentru îngrijiri medicale specializate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , gemeni , ambulanţa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.