Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 martie 2017, 12:40 views 6279
La Chişinău va fi construită o sinagogă şi un muzeu al evreilor
04 martie 2017, 12:40 views 6279

La Chişinău va fi construită o sinagogă şi un muzeu al evreilor

Sînt doi paşi ai planului de acţiuni, formulat de Parlament, care are scopul de a combate antisemitismul. Subiectul a fost discutat la o întrevedere, pe care a avut-o preşedintele Parlamentului Andrian Candu cu reprezentantul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Andrew Baker.

La întrevedere, Andrian Candu a discutat despre planul de acţiuni pe care îl are Parlamentul în vederea combaterii atitudinii ostile faţă de evrei.

"Lucrul cel mai important este să creştem un spirit al toleranţei şi a înţelegerii că ororile Holocaustului şi acţiunile antisemitiste sunt de condamnat", a declarat preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Rprezentantul OSCE s-a arătat încântat de iniţiativa Parlamentului de la Chişinău

.

"Vă pot asigura că, odată ce implementarea planului va începe, va veni şi asistenţa necesară atât din partea OSCE, cât şi din partea unor organizaţii, persoane fizice şi prieteni din străinătate, care să vă stea alături în acest parcurs", a spus rabinul, reprezentant al OSCE, Andrew Baker.

Amintim că în 2015, Parlamentul a adoptat o lege care prevede că 27 ianuarie este Ziua Comemorării Holocaustului.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, şase milioane de evrei au fost exterminaţi de fascişti.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , muzeu , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422-1432
Populația:
2055 locuitori

Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.