Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 februarie 2016, 10:48 views 5110
Peste o mie de coşuri de gunoi vor fi instalate în capitală
23 februarie 2016, 10:48 views 5110

Peste o mie de coşuri de gunoi vor fi instalate în capitală

Peste o mie de coşuri de gunoi urmează a fi instalate în perioada următoare în capitală. Prioritar, acestea vor fi amplasate în staţiile de aşteptare ale transportului public, precum şi în parcuri şi scuaruri.

Şeful Direcţiei locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea, a declarat la şedinţa operativă de la Primărie, că cele peste o mie de coşuri au o capacitate de 49 de litri, comparativ cu cele de 29 de litri, care se regăsesc acum în oraş. Până în prezent au fost instalate circa 40 de unităţi noi, iar celelalte urmează a fi amplasate în decurs de o lună.

Totodată, Petru Gontea a spus că pe lângă cele o mie de coşuri, vor mai fi instalate altele o sută. Este vorba despre modele ce includ trei secţiuni pentru colectarea selectivă a gunoiului. Potrivit lui, în prezent în capitală ar fi nevoie de circa cinci mii de coşuri de gunoi.

Cele peste o mie de unităţi au costat circa trei milioane de lei, bani oferiţi de Ministerul Mediului şi de Primăria capitlaei.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

coș de gunoi , Chisinau , instalare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1286 locuitori

Drăgușeni este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1286 locuitori. Satul Drăgușeni a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.