Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 februarie 2016, 15:02 views 6531
Unitate prin diversitate la Global Village (Foto)
22 februarie 2016, 15:02 views 6531

Unitate prin diversitate la Global Village (Foto)

Peste 11 țări ale lumii și-au etalat tradițiile, cele mai savuroase bucate, muzica și cei mai originali pași de dans în cadrul evenimentului marca AIESEC.

„Este un eveniment care adună internaționalii voluntari pentru a-și prezenta tradițiile, gastronomia, drapelele țărilor din care vin. Încercăm să facem societatea noastră mai deschisă spre celelalte culturi.

În același timp, „Global Village" este un eveniment-lansare pentru programul „Global Citizen", ce oferă posibilitatea tinerilor moldoveni cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani să facă voluntariat internațional timp de 6 săptămâni", a declarat Mirela Lungu, președinte AIESEC-Chișinău, pentru ZUGO.

Astfel, cei prezenți au putut admira câte o prezentare inedită a fiecărei culturi, au aflat care sunt cele mai frecvent întâlnite clișee despre francezi, cum se cântă la tobe în Nigeria, cum se dansează în India, cum se valsează în Polonia sau cum sar în dans tradițional cei din Tanzania.

Au aflat ce gust are cafeaua din Turcia, cât de dulce e marmelada din Portugalia, ce delicii prezintă bucatele din Siria. Au aflat că cea mai mare piramidă din lume este în Mexic, iar America rămâne a fi țara tuturor viselor.

„Mă simt fericită și mândră să fiu aici și să reprezint țara mea. Acest lucru mă face să mă simt mai aproape de Moldova. Faptul că s-a organizat acest eveniment demonstrează că moldovenii sunt foarte curioși să descopere alte culturi. Sunteți un popor deschis și săritor la nevoie", a declarat Margarita Hourmal, reprezentata Portugaliei.

Tinerii ce au reprezentat Republica Moldova și-au bucurat naționalii cu costume populare, tradiționala mămăligă, sărmăluțe și plăcinte cu brânză.

„Este un eveniment foarte interesant. Am aflat multe lucruri pe care nu le cunoscusem până acum. Internaționalii au fost foarte deschiși cu noi și este evident că savurează din plin de timpul pe care îl petrec aici. M-am bucurat să văd că nu doar tineri, dar și oameni de vârsta a doua și a treia au asistat la eveniment", afirmă Sandra, vizitator.

Pe final de eveniment a fost organizată o tombolă, ce a avut drept câștig înmânarea a trei certificate, care oferă celor trei învingători posibilitatea de a călători gratuit în una din țările proiectului „Global Citizen".

„S-a muncit foarte mult, aproape două luni, pentru a organiza „Global Village". Suntem satisfăcuți de cum a decurs evenimentul de astăzi. Ne bucurăm să vedem receptivitatea celor prezenți. De luni vom începe să promăvăm proiectul „Global Citizen" prin universități și alte instituții din țară", a declarat Felicia Plămădeală, membru organizator.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiționala horă moldovenească ce a unit toate culturile în aceiași pași de dans.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

bucatele , Dansuri , tari , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1216 locuitori

Doina este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doina Rumeanţev, Iasnaia Poleana. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1216 oameni. Satul Doina a fost menționat documentar în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.