Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 mai 2022, 12:30 Meşteşuguri populare views 1940
Acordul privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA la Chișinău, ratificat
Foto: breakingnews.md
05 mai 2022, 12:30 Meşteşuguri populare views 1940

Acordul privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA la Chișinău, ratificat

Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură proiectul de ratificare a Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova, informează Noi.md.

Acordul a fost semnat la 12 iulie 2019, iar ratificarea acestuia oferă dreptul de procurare a terenului în vederea construcției unui nou sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Pentru aprobarea documentului au votat 55 de deputați.

Anterior, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Alexandr Odințov, a menționat că autoritățile locale ar putea refuza eliberarea certificatului de planificare urbană părții americane pentru construcția Ambasadei SUA pe locul fostului Stadion Republican, deoarece în prezent, teritoriul fostului Stadion Republican este desemnat în regulamentul de planificare urbană ca zona C5, care nu prevede posibilitatea construirii de ambasade.

În plus, potrivit lui, autoritățile moldovenești, conform legilor actuale, nu pot transmite părții americane terenul de 5,18 hectare pentru construcția unui nou complex de clădiri ale ambasadei americane, deoarece el include și teritoriul dincolo de liniile roșii, iar privatizarea dincolo de liniile roșii ale limitelor terenului este interzisă. Suprafața acestui teren în interiorul liniilor roșii este de 4 hectare. prin urmare, după cum a menționat Alexandr Odințov, dacă lotul va fi transferat părții americane, aceasta nu trebuie să depășească 4 hectare.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5220 locuitori

Vorniceni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Vorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5220 de oameni. Satul Vorniceni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.