Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 septembrie 2018, 16:05 Sculptura views 10155
În Gara auto Hîncești a fost construită o nouă zonă sanitară pentru pasageri
26 septembrie 2018, 16:05 Sculptura views 10155

În Gara auto Hîncești a fost construită o nouă zonă sanitară pentru pasageri

Gara auto Hîncești are o nouă zonă sanitară pentru pasageri. Lucrările de finisare și amenajare a acesteia au fost analizate de Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei vizite de lucru.

În timpul apropiat, la gara din Hîncești urmează a fi amenajată și o cameră specială pentru mame cu copii.

Ghiril Gaburici a spus că în anul 2019 va fi lansată reabilitarea tuturor autogărilor din țara noastră. „Am vizitat multe gări auto. Știu că starea multora lasă de dorit, sunt cîteva în care nu există condiții elementare și asta este inadmisibil. Un exemplu este vizita mea la autogara Hîncești de acum cîteva luni. Atunci zona sanitară era undeva în afara autogării, într-o stare groaznică, imposibil de apropiat. Odată cu programul de parteneriat public-privat inițiat recent, vom avea autogări reabilitate în toată țara", a menționat Chiril Gaburici, în cadrul vizitei.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, lucrările de construcție a zonei sanitare au fost efectuate începând cu iunie 2018. Conform datelor statistice, fluxul zilnic de pasageri în Gara auto Hâncești este de circa 1000 persoane.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Hînceşti , gara auto

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
2837 locuitori

Speia este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanţă de 18 km de oraşul Anenii Noi şi la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2837 de oameni. Prima atestare documentară a satului Speia (cu numele Chivărul) datează din anul 1636.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.