Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
30 mai 2013, 11:02 Meşteşuguri populare views 17168
30 mai 2013, 11:02 Meşteşuguri populare views 17168

„Covoare moldovenești” la Bookfest 2013 din București

O parte din patrimoniul cultural al țării noastre va fi prezentat în cadrul unui eveniment internațional în București, România. Mai exact, Republica Moldova va participa la o expoziție specializată prin albumul dedicat covoarelor moldovenești realizat de Varvara Buzilă, informează UNIMEDIA.

Autoarea prezintă, într-un studiu documentat, o parte importantă din zestrea culturală a Republicii Moldova – covoarele moldovenești, selectate din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău. Prefaţa albumului este semnată de Petre Guran, concepţia grafică îi aparține lui Romeo Şveţ, iar traducerea în limba engleză a fost făcută de Jean Harris și Monica Voiculescu, scrie hotnews.ro.

La eveniment sînt invitati alaturi de autoare : Eugen Bâzgu, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Republica Moldova si Georgeta Roșu, Muzeul Național al Țăranului Român.

Albumul va fi lansat la 30 mai la Romexpo, București în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2013.

Cuvinte cheie:

meșter , tradiții , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.