Mergi spre compartimentul: Teatrul
06 septembrie 2022, 17:30 Teatrul views 1566
Sergiu Prodan: Constantin Haret nu este concediat
06 septembrie 2022, 17:30 Teatrul views 1566

Sergiu Prodan: Constantin Haret nu este concediat

Directorul Teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, Constantin Haret, a fost înștiințat recent de către Ministerul Culturii despre încetarea raporturilor de serviciu, începînd cu luna octombrie curent.

Un preaviz în acest sens, în care se face trimitere la prevederile Codului muncii, i-a fost expediat directorului Teatrului „A. P. Cehov”, încă la sfîrșitul lunii august. Prin această notificare, Constatin Haret a fost înștiințat că mandatul său în calitate de director al teatrului încetează din 9 octombrie curent.

În încercarea de a elucida situația creată, portalul Noi.md a discutat ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care a precizat că această decizia a fost luată pentru a asigura implementarea legislației în vigoare. Prin urmare, Ministerul va organiza în scurt timp un concurs pentru postul de manager al instituției, la care vor putea participa toți cei interesați, insclusiv acutalul director – Constantin Haret.

"Cauza acestui preaviz este dorința de a duce lucrurile în conformitate cu legislația, iar legislația spune că toți managerii de instituții la autogestiune - teatre și instituții concertistice, trebuie să fie numiți prin concurs. O altă cauză este o reformă majoră care se pregătește acum și care va avea un impact în toate instituțiile teatrale. Același preaviz îl vor primi și alți directori de teatre care nu au trecut prin concurs la numire. Și noi acum avem o serie de concursuri în derulare pentru funcția de director de teatru.

Vom semna cu toți directorii de teatre contracte manageriale. Acest concurs prevede asumarea anumitor obligațiuni, propuneri, viziuni. Realizarea lor ține deja de responsabilitatea fiecărui manager", a explicat Sergiu Prodan pentru Noi.md.

El a mai menționat că autoritățile competente se vor asigura ca acest concurs să fie transparent și deschis.

"Dl Haret va putea participa la concurs ca toți alții, el nu este concediat, se întrerupe relația de muncă, pentru a da posibilitate de a trece la un alt nivel de relație prin concurs", a precizat Prodan.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1559 locuitori

Berlinţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berlinţi şi Caracuşenii Noi. Satul Berlinţi este situat la o distanţă de 14 km de oraşul Briceni, la 12 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Prima atestare documentară a satului Berlinţi datează din septembrie 1671. La acea  dată satul se numea Bîrlinţi şi era în componenţa ţinutului Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.