02 martie 2012, 14:10 Sport views 3515
02 martie 2012, 14:10 Sport views 3515

Înotătorii moldoveni au obţinut prima cotă pentru Olimpiada de la Londra

La campionatul deschis de iarnă al Ucrainei, înotătorii moldoveni au obţinut prima foaie de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra. Astfel, Daniil Artemov, în vîrstă de 17 ani, a reuşit să îndeplinească normativul olimpic „B”. Pe distanţa de 200 de metri brass, Artemov a reuşit un rezultat de 2.14.32 sau cu 2 secunde peste rezultatul necesar.

Daniil Artemov a devenit al şaptelea sportiv moldovean, calificat la Jocurile Olimpice din acest an, însă înotătorii intenţionează să mărească considerabil acest număr.

În campionatul Ucrainei şi campionatul de tineret vor participa 6 sportivi din Moldova. Principalele speranţe sînt legate de Evgheni Tanasienco, Tatiana Perstneva şi Vladimir Naleichin.

La competiţie participă sportivi din Ucraina, Belarus, Georgia, Kazahstan şi Rusia. Campionatul se va încheia pe 3 martie.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.