09 septembrie 2024, 18:00 Sport views 163
Ce loc a ocupat Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris
09 septembrie 2024, 18:00 Sport views 163

Ce loc a ocupat Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris

Lotul paralimpic al Republicii Moldova a făcut din nou mîndră țara noastră.

Pe celebrul stadion Stade de France din Paris a avut loc, duminică seara, Ceremonia de închidere a celei de-a XVII-a ediție a Jocurilor Paralimpice.

Printre cei 60.000 de spectatori s-a numărat și secretarul de stat pe domeniul sportului Sergiu Gurin.

Portdrapelul țării noastre la festivitatea de închidere a fost Ion Basoc și Ina Cernei, ambii evoluînd la proba para judo.

Amintim, că lotul național paralimpic a cucerit două medalii la această ediție, ambele la proba para judo. Una de argint prin Ion Basoc (+90kg), și alta de bronz prin Oleg Crețul (-90kg).

Cu aceste rezultate, Republica Moldova încheie Jocurile Paralimpice pe locul 73, dintr-un total de 184 de țări.

Cele mai multe medalii - 220 dintre care 94 de aur, au fost cucerite de echipa Chinei. Pe locul doi s-a situat echipa Marii Britanii, cu 124 de medalii obținute, 49 fiind de aur, Statele Unite s-a clasat pe locul trei al clasamentului final, cu 105 medalii din care 36 de aur.

Jocurile Paralimpice de la Paris s-au desfășurat în perioada 28 august – 8 septembrie și au întrunit circa 5000 de sportivi, care au concurat la 22 de discipline sportive.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Jocurile Paralimpice , Moldova , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
988 locuitori

Haragîș este un sat şi comună din raionul Cantemir. Haragîș este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 988 de locuitori. Satul Haragîș a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.