08 martie 2015, 14:30 Caleidoscop views 10542
Fotografia săptămânii. Adevărata poveste din spatele acestei imagini
08 martie 2015, 14:30 Caleidoscop views 10542

Fotografia săptămânii. Adevărata poveste din spatele acestei imagini

O fotografie realizată de un bărbat din Essex a devenit virală pe reţelele de socializare. "Protagonistele" imaginii sunt o ciocănitoare verde şi o nevăstuică.

Un fotograf a amator din Essex a reuşit să surprindă zilele trecute o scenă impresionantă din lumea necuvântătoarelor. Martin Le-May a realizat o poză în care se vede cum o ciocănitoare verde zboară, deşi pe spatele ei se afla o nevăstuică.

Deşi mulţi au interpretat imaginea ca fiind un exemplu de „prietenie neconvenţională", în realitate însă, pasărea tocmai fusese atacată de respectiva nevăstuică, a povestit bărbatul ulterior pentru NBC News.

„Era o luptă pentru viaţă", a explicat Le-May. „Presupun că, prezenţa noastră, la circa 25 de metri distanţă, i-a distras atenţia nevăstuicii. Ciocănitoarea a profitat de moment şi a zburat", a mai spus fotograful, precizând că în momentul respectiv se afla în parc, alături de soţia lui.

În cele din urmă, a mai precizat bărbatul, pasărea a reuşit să scape nevătămată.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

fotografie , pasari , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.