28 iulie 2021, 11:00 Personalități views 2996
Soţia maestrului Nicolae Botgros va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Foto: sputnik.md
28 iulie 2021, 11:00 Personalități views 2996

Soţia maestrului Nicolae Botgros va fi condusă astăzi pe ultimul drum

Solista Orchestrei Naţionale "Lăutarii", Lidia Bejenaru, va fi condusă astăzi pe ultimul drum. Interpreta va fi înmormîntată la Cimitirul Central de pe strada Armenească din Chişinău. Marți seara, sicriul cu corpul neînsuflețit al Lidiei Bejenaru a fost depus la Catedrala Sfînta Teodora de la Sihla.

Rudele, prietenii, dar şi toţi cei care i-au admirat talentul, i-au adus un ultim omagiu.

"Mie îmi pare foarte rău. Eu simt un gol, şi o durere în suflet pentru că am pierdut o prietenă de o viaţă".

"A dispărut o vedetă, a dispărut o interpretă de muzică populară romînească veritabilă".

"Îmi pare foarte rău. Eu vreau doar să-i zic, să stea acolo sus la îngeri. Dumnezeu să o ierte, lumină veşnică să aibă".

"Fiecare om poate să spună că mama lui este cea mai bună, este cea mai frumoasă şi cea mai înţeleaptă. Exact aceleaşi cuvinte pot să le spun şi eu. Ea a fost pentru mine cea mai bună şi cea mai aproape fiinţă de pe faţa pămîntului. Dumnezeu să o ierte", a spus Corneliu Botgros, fiul Lidiei Bejenaru.

Artista s-a stins din viaţă luni, 26 iulie, la vîrsta de 68 de ani. Ea suferea de o boală incurabilă. Lidia Bejenaru fost solista Orchestrei Naţionale de muzică populară "Lăutarii" din 1978.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

interpret , înmormîntare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
6200 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.