13 septembrie 2024, 11:00 Personalități views 553
Adil Osmanov: Păstrarea tradițiilor și valorilor culturale depinde și de educația în familie
13 septembrie 2024, 11:00 Personalități views 553

Adil Osmanov: Păstrarea tradițiilor și valorilor culturale depinde și de educația în familie

Adil Osmanov, sportiv moldovean de origine azeră, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de vară, a vorbit în cadrul emisiunii „Кредо Героя” despre cum să păstrăm valorile culturale în era globalizării. Judocanul, implicat activ în activitățile comunității azere din Moldova, a subliniat importanța educației și a păstrării patrimoniului cultural:

„Depinde de educația în familie. Dacă copiilor li se insuflă valorile de a-și păstra cultura și de a-și onora tradițiile, atunci cînd vei deveni adult, vei face și tu acest lucru”, a declarat Osmanov.

În calitate de membru al Congresului azerilor din Moldova, el contribuie la menținerea legăturii cu cultura azeră prin evenimente și sărbători, precum și prin inițiative caritabile. Sportivul a spus că ceea ce îl umple cel mai mult spiritual este să-i ajute pe alții:

"Încercăm să marcăm toate sărbătorile azere, invitînd reprezentanți ai poporului moldovenesc. Sarcina principală este să-i ajutăm pe azerii din Moldova să-și păstreze identitatea, să se unească, să-și respecte tradițiile și limba. De asemenea, avem o școală duminicală unde copiii cu vîrste cuprinse între 7 și 15 ani învață limba și cultura lor”.

Ajutarea persoanelor în vîrstă și sprijinirea familiilor sînt, de asemenea, prioritare pe agenda sa:

"Uneori mergem pe la apartamente și vorbim cu bătrînii și îi ajutăm. Acest lucru mă umple spiritual și mă face să simt că am făcut ceva important în această viață”, a declarat Adil Osmanov.

Reamintim că Adil Osmanov a adus țării noastre a doua medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, repetînd succesul lui Denis Vieru. Judocanul în vîrstă de 24 de ani l-a învins în lupta pentru medalie pe dublul vicecampion mondial Manuel Lombardo din Italia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Adil Osmanov , tradiții , valorile , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422
Populația:
1583 locuitori

Criva este un sat şi comună din raionul Briceni. Criva este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Criva este cel mai de vest punct a Republicii Moldova, situat în lunca rîului Prut, la hotarul a trei ţări Moldova – Ucraina – România, amplasat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni. Treitoriul satului este traversat de şoseaua şi calea ferată de importanţă naţională şi internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1583 de oameni. Satul Criva este atestat documentar la 1422.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.