06 aprilie 2016, 16:05 Personalități views 6938
Iurie Matei este detinatorul premiului pentru cel mai bun scenograf
06 aprilie 2016, 16:05 Personalități views 6938

Iurie Matei este detinatorul premiului pentru cel mai bun scenograf

Este un pictor extraordinar, un om care a reusit sa faca din arta si o afacere intelectuala. Iurie Matei a luat zilele trecute doua premii la gala Uniunii Teatrale - premiul pentru cel mai bun scenograf, dar si premiul presedintelui UNITEM pentru scenografie.

"Ma bucur ca am luat aceste premii. Am sentimentul ca le-am meritat. Eu iubesc teatrul, iubesc oamenii de teatru si daca faci lucrurile cu dragoste, iti reusesc. Eu in mediul teatral mi-am gasit un confort intelectual si spiritual, mi-am facut multi prieteni."

"Ma bucur ca regizoii au incredere in mine, pentru ca este important pentru un regizor sa aiba un scenograf care stie ce face, respecta graficul impus de administratie, dar nu sunt atat de multi scenografi. Eu ma bucur de elevii mei, am si din cei care au luat masteratul la mine la scenografie si ma bucur ca apar deja pe afisele teatrale. Sper ca vor fi tot mai multi ca eu sa ma pot retrage in atelier."

"Munca de scenograf incepe de la lecturarea piesei, dupa care este nevoie de un decor care sa corespunda atmosferei, sau perioadei, dau epocii... Tot ce vede spectatorul cand se aseaza si se deschid culisele, de la scaun, mobilier, cercei, actori, costume, toate acestea le face pictorul scenograf."

Sursa: acasatv.md

Cuvinte cheie:

teatru , personalitati , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
2050 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Tîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul drept al rîului Racovăț, la o distanță de 18 km de orașul Edineț, la 33 km de stația de cale ferată Brătușeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2050 de oameni. Satul Tîrnova, din ținutul Hotin, este atestat documentar la 17 aprilie 1576, cu denumirea Truineva.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.