22 decembrie 2015, 15:15 Personalități views 12568
O placă comemorativă va fi instalată în cinstea a doi actori de teatru și cinema
22 decembrie 2015, 15:15 Personalități views 12568

O placă comemorativă va fi instalată în cinstea a doi actori de teatru și cinema

O placă comemorativă va fi instalată pe fațada clădirii de pe strada Alexei Șciusev, 71, din sectorul Buiucani. Este vorba despre placa "Constantin Constantinov (Nea Costache) și Ecaterina Cazimirova". O decizie în acest sens a fost votată în unanimitate cu 46 de voturi de consilierii municipali.

Placa memorială va fi edificată din contul cheltuielilor dinastiei Constantinov. Direcția construcții capitale va asigura executarea lucrărilor de reparație a fațadei imobilului.

Precizăm că Constantin Constantinov și Ecaterina Cazimirova sunt iluștri actori de teatru și cinema, fondatori ai Teatrului Muzical-Dramatic "A.S. Pușkin" (în prezent, Teatrul Național "Mihai Eminescu"), artiști ai poporului.

 

Reamintim că informații exhaustive despre Personalități ale teatruluiIstoria teatruluiTeatreDramaturgia teatralăActori de teatruEvenimente teatraleIstoria cinematografiei moldoveneştiSpeciile şi genurile cinematografieiFilmul televizatCineaştii moldoveni și Personalităţi ale cinematografiei puteţi găsi la compartimentul Cultura al proiectului moldovenii.md

 

 

Sursa: www.realitatea.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.