22 iunie 2024, 13:00 Realitatea moldovenească views 805
Ministerul Apărării despre zborurile cargo din Polonia către Chișinău: Nu au statut militar
22 iunie 2024, 13:00 Realitatea moldovenească views 805

Ministerul Apărării despre zborurile cargo din Polonia către Chișinău: Nu au statut militar

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că zborurile recente ale avioanelor cargo AN-12 din Polonia către Chișinău nu au statut militar.

Într-un răspuns oferit portalului Noi.md, reprezentanții ministerului au subliniat că nu dețin informații despre aceste zboruri.

Instituția a recomandat ca orice întrebări referitoare la zborurile cargo să fie adresate Autorității Aeronautice Civile.

Potrivit istoricului și fostului deputat Zurab Todua, avioanele cargo cu capacitate de transport de 18-20 de tone au efectuat zboruri regulate din orașul polonez Rzeszów, un important centru logistic pentru transportul de încărcături militare către Ucraina.

Todua a sugerat că ar putea fi vorba despre transportul unor bunuri civile, precum alimente pentru copii sau baghete de crab congelate, dar a subliniat că lipsa de transparență alimentează speculațiile.

„Exercițiile militare par să se fi încheiat deja. Chiar radarul a fost adus cu mult timp în urmă, iar avioanele continuă să zboare. Dacă este vorba într-adevăr de o încărcătură pașnică, ar fi bine să se spună acest lucru, pentru a nu da naștere la zvonuri. Pînă la urmă, Moldova este încă un stat neutru, conform Constituției. Deși autoritățile par să fi uitat despre aceasta,” a declarat Todua în cadrul emisiunii "По фактам."

Noi.md a făcut o interpelare în adresa Autorității Aeronautice Civile pe marginea acestui subiect însă pînă la publicarea acestei știri răspuns nu am primit.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1916
Populația:
1360 locuitori

Bîcioc este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bîcioc și Novovladimirovca. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Grigoriopol și la 61 km de Chișinău. Populaţia satului Bîcioc alcătuia 1360 de cetăţeni în anul 1997. Satul Bîcioc a fost întemeiat în anul 1916.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.