02 iulie 2024, 14:45 Realitatea moldovenească views 465
Șefa statului a comemorat 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfînt
02 iulie 2024, 14:45 Realitatea moldovenească views 465

Șefa statului a comemorat 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfînt

Președinta Maia Sandu a depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfînt din orașul Drochia, unde se află într-o vizită de lucru.

Azi, se împlinesc 520 de ani de la moartea domnitorului moldovean.

„Pentru moldoveni, viața domnitorului reprezintă o pagină de glorie în istoria țării, care ne oferă un exemplu de vitejie în apărarea libertății și credinței oamenilor noștri, un semn de curaj de neclintit în fața celor mai mari provocări. Cu lecția domniei lui Ștefan cel Mare învățată, rămînem devotați libertății și propășirii Moldovei, oricît de crunte ar fi circumstanțele, și educăm generațiile tinere să-și prețuiască libertatea și să-și apere valorile cu încredere și curaj”, a spus șefa statului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Stefan cel Mare , Maia Sandu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.