02 iulie 2024, 15:15 Realitatea moldovenească views 705
Mișcarea Națională “VOIEVOD” a adus un omagiu lui Ștefan cel Mare și Sfînt
02 iulie 2024, 15:15 Realitatea moldovenească views 705

Mișcarea Națională “VOIEVOD” a adus un omagiu lui Ștefan cel Mare și Sfînt

Mișcarea Națională “VOIEVOD”, în frunte cu președintele Nicolae Pascaru, a adus un omagiu marelui domnitor Ștefan cel Mare și Sfînt.

Membrii mișcării naționale au mers la bustul marelui domnitor pentru a depune flori și a comemora memoria celui care reprezintă identitatea națională moldovenească.

”Astăzi, 2 Iulie 2024, îl sărbătorim pe Sfîntul Voievod Ștefan cel Mare - mare domnitor al Moldovei canonizat în 1992 și un simbol al identității noastre naționale moldovenești.

Mișcarea Națională “VOIEVOD”, în frunte cu Nicolae Pascaru, a adus un omagiu și cinste în amintirea lui Ștefan cel Mare și Sfînt.

Cel mai mare conducător al Moldovei, apărător al creștinității, mărturisitor al credinței ortodoxe, slujitor al Sfintei Biserici și mare biruitor în lupte, prin calitățile sale de organizare, vitejie și înțelepciune, Ștefan cel Mare și Sfînt este părintele și protectorul spiritual al Mișcării Național “VOIEVOD””, se arată într-o postare a lui Nicolae Pascaru.

De menționat că astăzi se împlinesc 520 de ani de la moartea marelui Domnitor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
484 locuitori

Leca este un sat din cadrul comunei Antoneşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de oameni. Satul Leca a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.