30 ianuarie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1447
Cîți refugiați ucraineni şi-au găsit un loc de muncă în Moldova
30 ianuarie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1447

Cîți refugiați ucraineni şi-au găsit un loc de muncă în Moldova

De la începutul războiului din Ucraina, 1298 de refugiați din Ucraina, dintre care 900 femei și 398 bărbați, au reușit să se încadreze în cîmpul muncii în R. Moldova.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni sînt angajați în mun. Chișinău (994), UTA Găgăuzia (52), Bălți (61).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vînzător, vînzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

În luna decembrie 2023 și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 172 angajatori, declarînd 1378 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, pe parcursul anului 2023, circa 844 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

refugiați ucraineni , munca , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.