07 iulie 2013, 15:15 Realitatea moldovenească views 8873
07 iulie 2013, 15:15 Realitatea moldovenească views 8873

La Chişinău au fost comemorate victimele deportărilor


Foto: ziuaveche.ro

Victimele deportărilor au fost comemorate astăzi la Chişinău, cu prilejul împlinirii a 64 de ani de la cel de-al doilea val de deportări din Basarabia. În dimineaţa zilei, conducerea de vîrf a ţării, demnitari, foşti deportaţi şi rude ale acestora au depus flori la Piatra comemorativă din scuarul Gării din capitală şi au adus un omagiu miilor de persoane care au trecut prin calvarul deportărilor, comunică MOLDPRES.

Igor Corman, preşedintele Parlamentului, a declarat că ziua de 6 iulie este o zi în care au început suferinţele a mii şi mii de familii. „Pînă astăzi încă mulţi suferă de pe urma acestor evenimente groaznice şi ca să întreprindem într-adevăr ceva trebuie să nu uităm ce s-a întîmplat. Trebuie să identificăm posibilităţi pentru a sprijini pe cei care au suferit. Astfel de proiecte de legi se discută în Parlament şi cred că toţi deputaţii vor avea o poziţie solidară cînd le vom examina”, a spus Corman.

„Aici vedem oameni care au trecut prin calvarul deportărilor cu durerile lor. Sînt cei mai puternici, avînd în vedere şi lupta care o dau pentru viaţă şi pentru ca să trăiască bine în această ţară. Sînt încă foarte multe lucruri de făcut pentru ca aceşti oameni cu adevărat să aibă parte de grijă”, a spus liderul PLDM Vlad Filat.

La eveniment au fost prezenţi şi şeful statului Nicolae Timofti şi Premierul Iurie Leancă.

Cuvinte cheie:

deportare , Chisinau , victime

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1966 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Surchiceni și Baimaclia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1966 de oameni. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.