12 februarie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 3052
Beneficiarii indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă îşi pot ridica banii
12 februarie 2022, 12:30 Realitatea moldovenească views 3052

Beneficiarii indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă îşi pot ridica banii

Casa Naţională de Asigurări Sociale a finanţat a doua tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, în valoare de peste 20 de milioane lei, pentru circa 10 mii de beneficiari. Banii pot fi ridicați de la orice oficiu poştal, indiferent de domiciliu, sau de la instituțiile bancare, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă.

Cuantumul indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă achitate din contul bugetului asigurărilor sociale de stat se stabileşte diferenţiat, în funcţie de durata stagiului total de cotizare.

Indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă constituie 60% din baza de calcul stabilită în cazul unui stagiu de cotizare de pînă la 5 ani, 70% din baza de calcul stabilită în cazul unui stagiu de cotizare cuprins între 5 şi 8 ani și 90% din baza de calcul stabilită în cazul unui stagiu de cotizare de peste 8 ani. Totodată, cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de tuberculoză, SIDA sau de maladie oncologică este de 100%.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

indemnizatii , CNAS

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1631 locuitori

Dumbrăviţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dumbrăviţa, Valea lui Vlad și Bocancea-Schit. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1631 de oameni. Satul Dumbrăvița a fost atestat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.