08 iulie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2422
În ajun de alegeri moldovenii pot să își facă buletinul de identitate într-o zi
08 iulie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2422

În ajun de alegeri moldovenii pot să își facă buletinul de identitate într-o zi

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, duminică11 iulie 2021, în ziua desfășurării alegerilor parlamentare anticipate, vor putea merge la pentru a-și perfecta actele și pentru a putea vota. Totodată cei care au depus o cerere pentru a obține a-și perfecta buletinul de identitate după 11 iunie, pot deja să își ridice actul de identitate, iar cei care o vor face pînă la alegeri îl vor primi timp de o zi.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Servicii Publice (ASP), centrele multifuncționale vor activa conform unui program special de muncă. Prin urmare, acestea vor fi deschise în intervalul orar 7.00-21.00.

”La solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vîrsta peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii și vor fi înmînate buletinele de identitate confecționate. E de menționat că în ziua de 11 iulie 2021, centrele multifuncționale vor asigura eliberarea, în mod gratuit, a buletinului de identitate provizoriu, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova aflați pe teritoriul Republicii Moldova care în ziua desfășurării scrutinului electoral nu dețin act de identitate valabil necesar pentru efectuarea votării în condițiile legii”, se arată în comunicatul emis presei.

Potrivit ASP, eliberarea buletinelor de identitate provizorii se va efectua conform principiului teritorial, și anume:

  1. a) la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă.
  2. b) în cazul în care solicitantul are înregistrare şi la domiciliu şi la reşedinţa temporară și acea din urmă este valabilă, buletinul de identitate provizoriu se va elibera numai la subdiviziunea în a cărei rază de competenţă teritorială acesta îşi are reşedinţa temporară valabilă;
  3. c) cetățenilor cu drept de vot care anterior nu au deținut acte de identitate, buletinul de identitate provizoriu li se va elibera la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială solicitantul concomitent se va înregistra la domiciliu sau la reședința temporară;
  4. d) cetățenilor cu drept de vot radiați din evidență - la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială se află ultimul domiciliu sau, după caz, ultima reședință temporară, sau la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială solicitantul concomitent se va înregistra la domiciliu sau la reședința temporară;
  5. e) studenților și elevilor cu drept de vot, înmatriculați în instituțiile de învățămînt în localitățile în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, buletinul de identitate provizoriu se va elibera la subdiviziunea ASP în a cărei rază de competență teritorială se află instituția de învățămînt respectivă, la prezentarea carnetului de student/elev al instituției de învățămînt din localitatea respectivă.
  6. f) persoanelor aflate în instituţiile penitenciare şi izolatoare de urmărire penală, instituţiile de asistenţă socială sau medico-sanitare specializate, buletinul de identitate provizoriu se va elibera la Centrul multifuncțional în a cărui rază de competență teritorială se află instituția respectivă.

Solicitanții nu vor prezenta documentele de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informația cu privire la datele personale și modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populației.

Cetățenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 11 iunie – 08 iulie 2021, pot ridica actul de identitate solicitat pînă la data de 11 iulie2021, inclusiv și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , documente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1720 locuitori

Ucrainca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ucrainca și Zviozdocica. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 104 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1720 de oameni. Satul Ucrainca a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.