28 decembrie 2012, 14:24 Realitatea moldovenească views 6464
28 decembrie 2012, 14:24 Realitatea moldovenească views 6464

R. Moldova şi UE vor proteja indicaţiile geografice ale produselor alimentare

Parlamentul a ratificat astăzi Acordul între RM şi UE cu privire la protecţia indicaţiilor geografice ale produselor agricole şi alimentare, semnat la Bruxelles pe 26 iunie 2012, informează MOLDPRES.

Acordul prevede protecţia indicaţiilor geografice a produselor agricole şi alimentare, dar şi a vinurilor şi băuturilor spirtoase. De asemenea, Actul se încadrează în dispoziţiile viitoarei Zone de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător şi vine să încurajeze comerţul cu produse agricole şi alimentare originare de pe teritoriile părţilor contractante.

Acest Acord va permite producătorilor moldoveni protejarea pe teritoriul Comunităţii Europene a indicaţiilor geografice înregistrate şi va sprijini politica comună în domeniul calităţii.

De asemenea, actul prevede că Republica Moldova va beneficia de o perioadă de tranziţie de cinci ani pentru întreprinderea măsurilor complementare în vederea stopării utilizării ilegale a indicaţiilor geografice. Pe parcursul perioadei următoare, AGEPI în comun cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi cu Serviciul Vamal, vor elabora un plan de acţiuni privind implementarea prevederilor Acordului, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

alimentatie , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.