15 decembrie 2020, 17:30 Realitatea moldovenească views 3119
Mai mulți hoți de buzunare reținuți de poliție
15 decembrie 2020, 17:30 Realitatea moldovenească views 3119

Mai mulți hoți de buzunare reținuți de poliție

Ofițerii Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție a sec. Rîșcani, în urma măsurilor întreprinse au identificat și reținut trei indivizi specializați în comiterea furturilor din buzunare.

Aceștia s-au dovedit a fi cu vîrstele de 41 ani, 45 ani și 46 de ani, originari din mun. Chișinău și Bălți, anterior judecați pentru infracțiuni analogice.

În primul caz suspectul în vîrstă de 41 de ani, în timp ce se afla în microbuzul de pe ruta nr.191 a sustras telefonul mobil de model „Samsung A6”.

În al doilea caz indivizii de 45 și 46 de ani, în timp ce se deplasau cu troleibuzul nr. 22 au sustras din geanta unei tinere portmoneul în care se aflau mijloace bănești și cardurile bancare.

Suma prejudiciului cauzat părților vătămate a fost estimată la 8 000 lei.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție mun. Chișinău și sînt cercetați penal pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

Fiți atenți cu bunurile personale în transport public/locuri aglomerate;

Păstrați portmoneul, telefonul în buzunarele ascunse care sînt mai aproape de corp;

Țineți bunul în partea în care este mai vizibilă și verificați dacă totul se află la locul lor;

Dacă ați fost bruscat imediat verificați bunurile/buzunarele;

Pregătiți din timp banii pentru călătorie, la magazin, piață sau alte locuri aglomerate, unde doriți să scoateți banii, fiți atenți și nu atrageți atenția infractorilor.

Dacă totuși ați devenit victimă a hoților de buzunare, nu ezitați ca imediat să vă adresațivă la cel mai apropiat inspectorat de poliție sau la numărul unic 112.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

furt , politia , reținere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
10 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Halahora de Sus, raionul Briceni. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Briceni și la 223 km de Chișinău. Populația satului constituie 10 locuitori. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1930, trăgîndu-și denumirea  de la numele primului gospodar stabilit în acea zonă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.