15 iulie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 3754
Filat:
15 iulie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 3754

Filat: "Funcția de procuror general a fost vîndută cu 2 milioane de euro"

Relaţia dintre fostul premier, Vlad Filat, şi ex preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, nu a fost niciodată una simplă.

Despre asta vorbeşte însuşi Filat în cadrul unui interviu pentru TV8, comunică Noi.md.

"Lucrurile nu au fost simple între noi. Eu vedeam într-un fel, el în altul. Eu am vrut să particip într-un proces politic, nu am venit să cîştig puterea şi să mă gîndesc ce să fac", a declarat Filat.

Fostul lider al PLDM a vorbit şi despre vînzarea funcţiei de procuror general şi preţul acestei "oferte".

"În 2009, cînd chinuiam crearea AIE, la mine acasă a fost Untilă cu Platon. Primul m-a telefonat, au venit după 11 noaptea. Mesajul a fost direct – s-a decis vînzarea funcției de procuror general cu 2 mln de euro, că procuror general va fi din partea lui Urecheanu, dar de fapt, a lui Plahotniuc – Zubco. Ei au încercat să împiedice această numire. După întîlnirea cu ei, am avut o întîlnire cu amabsadorul american, el mi-a spus că e grav, dar e decizia noastră....", a adăugat Vlad Filat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Filat , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1639
Populația:
15041 locuitori
Logo

Ialoveni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ialoveni. Amplasat în centrul republicii, în valea rîului Işnovăţ, oraşul Ialoveni este situat la o distanţă de 10 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15041 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Cheile Işnovăţului, datează din anul 1436. Denumirea Ialoveni a localităţii a apărut mult mai tîrziu, fiind menţionată într-un document din 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.