14 mai 2012, 16:26 Realitatea moldovenească views 3690
14 mai 2012, 16:26 Realitatea moldovenească views 3690

Episcopul Marchel continuă lupta cu homosexualii şi nu acceptă noua redacţie a legii anti-discriminare

„Noua Lege privind egalitatea de şanse cu nimic nu rămîne în urmă de cea precedentă, pentru că, de asemenea, este purtătoare a „duhului homosexual” al societăţii”, susţine episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, care consideră că proiectul respectiv „lasă o poartă deschisă” pentru ca sintagma orientare sexuală să fie inclusă după votare.

Potrivit lui Marchel, „nici măcar în timpurile regimului totalitar Moldova nu a fost supusă unui asemenea atac din partea guvernanţilor”. Mai mult, el suspectează actuala guvernare de faptul că nu mai are ce vinde şi atentează la valori contra „banilor homosexualilor europeni”. „Nu ştiu altă guvernare, care ar fi încercat să renunţe sau să vîndă tradiţia, familia, credinţa şi sufletul”, a menţionat episcopul de Bălţi.

Episcopul Marchel a subliniat că, în cazul în care proiectul de lege respectiv va ajunge în Parlament, biserica va folosi toate mijloacele, inclusiv protestele, pentru a nu admite votarea acesteia.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.