23 iunie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 10455
Zeci de localităţi, rămase în beznă în urma ploilor de ieri
23 iunie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 10455

Zeci de localităţi, rămase în beznă în urma ploilor de ieri

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în urma ploilor torențiale înregistrate în seara zilei de ieri, 22 iunie, pompierii au intervenit în 21 de gospodării pentru pomparea apei.

Salvatorii au efectuat acțiuni de pompare pe 8 adrese din municipiul Chișinău. De intervenția pompierilor a fost nevoie în gospodării de pe străzile Ghioceilor, Ion Creangă, Nicolaie Costin, Cornului din or. Chișinău, dar și unele curți din or. Durlești și Cricova. De ajutor au beneficiat și 11 gospodării din UTA Găgăuzia, unde apa a intrat în ogrăzi și beciuri.

Conform informațiilor oferite de furnizorii de energie electrică, fără curent au rămas parțial 15 localități din 7 raioane. Energia electrică a fost întreruptă în localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Anenii Noi, Hâncești, Cantemir, Cimișlia, UTA Găgăuzia și municipiul Chișinău.

Pentru restabilirea consumatorilor, la fața locului lucrează brigăzile specializate. În urma ploilor nu au fost înregistrate victime, drumuri blocate sau diguri și baraje afectate.

Toate drumurile și căile de acces sunt practicabile spre localitățile țării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

localitati , ploi , energie electrică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.