|
Un grup de ONG-uri: Nu lăsați unirea să ne strice prietenia! (Doc, Foto, Video)
Astăzi, Mișcările de Tineret "Urmașii lui Ștefan" și "Voievod" au desfășurat un miting de protest în fața Ambasadei României de la Chișinău.
Membrii ONG-urilor și-au arătat indignarea profundă în legătură cu decizia luată astăzi de Parlamentul României privind așa zisa declarație de celebrare a Unirii Basarabiei cu România.
Într-o adresare semnată de președintele Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, care a fost transmisă ambasadorului român, Daniel Ioniță, membrii organizației susțin că declarația semnată de Parlamentarii României prezintă un pericol la adresa relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, catalogînd-o drept sprijinire a acțiunilor de subminare a independenței și suveranității Moldovei
"Moldova și România sînt două state vecine care au multe în comun, ceea ce le permite să dezvolte relații de bună vecinătate și cooperare în domenii de interes comun. România este primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova și sperăm că aceasta s-a făcut sincer, fără interese ascunse și fără alte intenții de a influența viitorul acestei țări, în sensul periclitării independenței, suveranității sau integrității teritoriale a acesteia", se mai arată în declarația transmisă ambasadorului României la Chișinău.
"Nu lăsați Unirea să ne strice prietenia!", a spus în cadrul mitingului Roibu.
La rîndul său, Nicolae Pascaru, președintele Mișcării de Tineret "Voievod", a declarat că ceea ce s-a întîmplat astăzi la București este de fapt un act de trădare.
"România trebuie să știe că moldovenii își iubesc țara, Republica Moldova care este o țară suverană și independentă. Noi nu mai avem o altă casă", a menționat Pascaru.
Potrivit părerii lui, este foarte important ca și politicienii moldoveni să conștientizeze că banii, care vin de la București sînt pentru destrămarea țării.
Reprezentanții Mișcărilor de Tineret "Voievod" și "Urmașii lui Ștefan" susțin că adoptarea declarației de către Parlamentul român, sfidează bunele relații dintre statele noastre, care ar trebui să se bazeze pe principii de respect reciproc și bună înțelegere. Totodată, aceștia au atestat aplicarea dublelor standarde din partea Legislativului român, în sensul în care acesta singur nu respectă voința suverană a etnicilor maghiari din România, care cer autonomie.
Prin prisma celor expuse, membrii organizațiilor "Urmații lui Ștefan" și "Voievod" i-au cerul lui Daniel Ioniță să informeze Parlamentul României despre indignarea profundă a societății moldovenești în legătură cu declarația adoptată astăzi.
După mitingul din fața Ambasadei României de la Chișinău, protestatarii au depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfînt din Chișinău.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1598
- Populația:
- 406 locuitori
Mirceşti este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Mircești a fost menționat documentar în anul 1598.
Comentarii
(0)