25 ianuarie 2018, 11:55 Realitatea moldovenească views 12482
Unionioniștii au fost amendați
25 ianuarie 2018, 11:55 Realitatea moldovenească views 12482

Unionioniștii au fost amendați

Asociația Obștească "ODIP" a fost amendată cu cîteva mii de lei pentru că a încălcat legea atunci cînd a colectat semnături pentru Unirea Republicii Moldova cu România.

Decizia a fost pronunţată astăzi, de către Judecătoria Chişinău cu sediul la Buiucani. Avocatul unioniştilor nu este de acord cu sentinţa şi spune că o va ataca la Curte de Apel.

Instanţa de judecată hotărăşte de a recunoaşte Asociaţia obştească Unire-Odip vinovată în săvîrşirea contravenţiei prevăzută de articolul 74' alin 1 şi 2 Cod Contravenţional şi se aplică o pedeapsă sub formă de amendă definitiv de 130 unităţi convenţionale ceea ce constituie şase mii 500 de lei.

Potrivit magistraţilor, unioniştii au încălca Legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, atunci cînd au colectat semnăturile. Mai exact, aceştia nu au obţinut autorizaţia organului de control pentru a aduna informaţiile. Avocatul ODIP spune că nu există dovezi care ar demonstra vinovăţia membrilor şi că vor contesta decizia instanţei.

"La materialele dosarului nu există nici o probă care ar demonstra faptul că pe parcursul întrunirilor din faţa Primăriei Chişinău au fost colectate date cu caracter personal. Asociaţia desigur că nu este deacord cu hotărîrea adoptată astăzi de instanţa de judecată şi o va contesta cu recurs la Curtea de Apel Chişinău", a spus Vlad Vlaicu, avocatul Asociaţiei UNIREA-ODIP.

În luna mai, Asociația "UNIREA – ODIP" a desfășurat o amplă o campanie de colectare a semnăturilor pentru unirea Republicii Moldova cu România. Ulterior, o persoană s-a plîns la Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal că în procesul de colectare a semnăturilor i-au fost cerute datele personale, iar reprezentanţii centrului s-au adresat în judecată.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

unioniști , amenda

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
605 locuitori

Surchiceni este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 605 oameni. Satul Surchiceni a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.