27 aprilie 2016, 17:25 Realitatea moldovenească views 4341
Parlamentul a organizat un tîrg caritabil
27 aprilie 2016, 17:25 Realitatea moldovenească views 4341

Parlamentul a organizat un tîrg caritabil

Parlamentul a organizat un târg caritabil pentru a susţine financiar copiii din orfelinate şi centrele de plasament. Evenimentul este organizat la iniţiativa şefului legislativului, Andrian Candu, al doilea an consecutiv, în preajma sărbătorilor de Paşti.

Copiii de la circa 20 de centre de plasament din Chişinău au comercializat astăzi, 27 aprilie, obiecte cu tematică pascală, confecţionate de ei. Icoane, coşuleţe, picturi, goblenuri şi alte lucrări de artizanat au fost expuse în holul Parlamentului, fiind cumpărate de deputaţii şi funcţionarii din Parlament, transmite IPN.

„În preajma sărbătorilor de Paşti este foarte important să ne oprim măcar pe o clipă, să uităm de grijile de zi cu zi, să ne amintim că, pe lângă politică, există valori importante cum ar fi credinţa, toleranţa, dreptatea", a menţionat Andrian Candu, citat într-un comunicat de presă al Parlamentului.

La inaugurarea târgului din Parlament au mai fost prezenţi Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor şi Monseniorul Anton Coşa, Episcop al Episcopiei romano-catolice de Chişinău.

„Copiii, prin lucrările lor, aduc mai aproape Sărbătoarea Învierii. Obiectele confecţionate de copii, pe care le-am procurat în cadrul expoziţiei de astăzi, le voi dărui Patriarhului Ierusalimului, când voi pleca în ţara Sfântă", a afirmat Mitropolitul Moldovei Vladimir.

„Suntem în preajma Sărbătorilor de Paşti şi în aceste zile fiecare dintre noi trebuie să ne curăţim sufletele şi să arătăm dragostea faţă de aproapele nostru", a îndemnat Mitropolitul Basarabiei Petru.

Copiii au transmis deputaţilor mesajul lor de Paşti prin intermediul cântecelor pascale. Totodată, fiecare copil participant la târg a primit dicţionare, fructe, dulciuri şi cozonaci.

Săptămâna trecută şi Secretariatul Parlamentului a organizat acţiunea caritabilă „Târgul dulciurilor", colectând bani pentru o familie social-vulnerabilă.

 

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

parlament , caritate , tirg , Andrian Candu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
956 locuitori

Palanca este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor. Satul Palanca se află la o distanţă de 24 km de oraşul Călăraşi şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 956 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Palanca datează din anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.