31 decembrie 2011, 11:31 Realitatea moldovenească views 4163
31 decembrie 2011, 11:31 Realitatea moldovenească views 4163

De Revelion chişinăuienii vor avea parte de un program distractiv pe măsură

În seara de Revelion, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi organizat un concert cu genericul „Feerie de iarnă”. Evenimentul va începe la ora 16.30 cu un program literar-muzical.

Primii în scenă vor urca colectivele artistice de copii, echipe de dansatori, cete de urători şi colindători din mai multe raioane ale ţării. Potrivit organizatorilor, toate acestea vor fi însoţite de un colaj de fotografii şi imagini video adecvate sărbătorii.

La trecerea dintre ani va fi organizat un show de focuri de artificii. În continuare pe scenă vor evolua cele mai bune orchestre şi formaţii din Republica Moldova: Orchestra Fraţilor Advahov, orchestra de muzică populară „Folclor”, ansamblul de muzică şi dansuri populare „Fluieraş”, orchestra de fanfară, ansamblul etno-folcloric „Crenguţa de Iederă”, formaţiile „Noroc” şi „Acord”.

Toţi cei care vor veni în Piaţă vor avea posibilitatea să asculte formaţiile „Etno” şi „Hora” din România, dar şi interpreţi de muzică populară şi uşoară cu renume din Moldova: Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Cristi Aldea-Teodorovici, Geta Burlacu, Vitalie Dani, Anişoara Puică, Iurie Sadovnic şi alţii. Spectacolul se va încheia la orele 3.00 cu un program de muzică disco, care va fi susţinut de renumiţi DJ din România.

La fel, pe data de 31 decembrie 2011 Sala cu Orga din Chișinău va organiza ultimul concert al anului. În program - creaţii celebre din clasica universal. Pe scenă vor evolua Orchestra Naţională de Cameră, condus de prim-dirijor - Cristian Florea şi Corul de Cameră, condus de Ilona Stepan.

Iubitorii producţiei cinematografice vor avea parte şi ei de un program variat de filme. Astfel, pe data de 31 decembrie -1 ianuarie reţeaua privată de cinematografe a pregătit pentru toţi cinefilii aşa filme ca: “Despre ce mai vorbesc bărbaţii”, “Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor”, “Visotki. Îţi mulţumim că eşti viu”, “Magia bradului 2”, “Misiune: Imposibilă — Ghost Protocol”, “În timp, Jaf… la turnul mare” şi “Pumnii de oţel”. Cei mici vor avea parte de desene animatele: “Ivan Ţarevici şi Lupul Sur” şi “Happy Feet Two”.

Pe 1 ianuarie toţi copii sînt invitaţi la teatrul republican „Licurici” pentru a viziona spectacolul „Aventurile lui Castanel”.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
3238 locuitori

Bădiceni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grigorăuca și Bădiceni. Localitatea este situată la distanța de 20 km de oraşul Soroca şi la 182 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3238 de oameni. Satul Bădiceni a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.