11 decembrie 2015, 14:56 Realitatea moldovenească views 5664
Studenții și profesorii vor beneficia de burse de mobilitate finanțate de UE
11 decembrie 2015, 14:56 Realitatea moldovenească views 5664

Studenții și profesorii vor beneficia de burse de mobilitate finanțate de UE

Peste 240 de studenți (144) și profesori (140) din 18 universități din Republica Moldova vor putea beneficia de burse de mobilitate finanțate prin Programul Uniunii Europene pentru Educație, Formare, Tineret și Sport.

În acest an, după prima selecție a proiectelor Erasmus+, instituțiile de învățământ superior din Moldova au reușit să semneze acorduri de mobilitate cu 25 universități din 10 state ale Uniunii Europene.

Cele mai multe burse pentru studenți si personalul academic din Moldova sunt oferite de către universități din România, Spania și Bulgaria. Alte instituții care și-au arătat deschiderea pentru cooperare cu Moldova sunt universități din Grecia, Polonia, Turcia, Belgia și Franța. În același timp, parteneriatele presupun și mobilități din Uniunea Europeană spre Republica Moldova. Astfel, 7 studenți și 21 de profesori vor veni în țara noastră să-și continue studiile sau să predea pentru o scurtă perioadă.

Lista instituțiilor din Moldova și a celor din UE, cu care universitățile au reușit să semneze parteneriate o puteți accesa aici.

Cei interesați de programe de mobilitate pot afla detalii despre specialități și cicluri de studii la care sunt disponibile burse, conținutul dosarului sau data limită de aplicare la Departamentul pentru Relații Internaționale al universității unde învață sau activează.

Proiectele de mobilitate se înscriu în Acțiunea cheie 1 a Programului Erasmus+ – Mobilitate de Credite și au fost selectate în urma Apelului de bază pentru 2015. Numărul de burse de mobilitate de scurtă durată, disponibile pentru Moldova, ar putea crește, întrucât în 2015 a fost organizat și un Apel suplimentar. Rezultatele finale vor fi disponibile la începutul anului 2016.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

UE , universitatea , studenţi , studii , grant , bursa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.