Mergi spre compartimentul: Copiilor
13 mai 2019, 12:55 Copiilor views 12747
Cine-s responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor
13 mai 2019, 12:55 Copiilor views 12747

Cine-s responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor

Potrivit legislației Republicii Moldova, responsabili de prevenirea vagabondajului și cerșitului în rîndul copiilor sînt autoritățile din domeniul învățămîntului, sănătății, asistenței sociale, muncii și ordinii publice, din fiecare localitate.

De exemplu, dacă minorii care cerșesc în municipiul Chișinău sînt din raionul Călărași (o situație frecvent întîlnită), atunci sarcina de a-i proteja le revine specialiștilor din această unitate teritorial-administrativă. Autoritățile municipale sînt responsabile să anunțe despre situația dificilă în care se află aceștia și să le acorde ajutorul necesar pînă cînd sînt transferați în localitățile de baștină.

"Majoritatea copiilor care practică vagabondajul și cerșitul pe teritoriul municipiului Chișinău, au domiciliul în alte raioane ale țării și sînt în vizorul autorităților tutelare locale. Fiind depistați, imediat sînt sesizate autoritățile tutelare locale conform competenței teritoriale, pentru a fi plasați într-un mediu protector sau reintegrați în familie, iar în unele cazuri copiii sînt transportați de către angajații poliţiei în localitățile de baștină", a explicat ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliție, Mariana Bețivu.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

cerșetorie , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1720
Populația:
244 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Ţipala, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Ialoveni și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 244 de oameni. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1720.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.