Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 ianuarie 2022, 11:30 Natura şi turismul views 2679
Se anunță noi condiții de călători în Italia
28 ianuarie 2022, 11:30 Natura şi turismul views 2679

Se anunță noi condiții de călători în Italia

Italia a decis să elimine obligativitatea prezentării unui test COVID negativ înainte de a intra în țară pentru toți călătorii vaccinați care vin din statele Uniunii Europene, începând cu 1 februarie, relatează Reuters.

UE a recomandat recent eliminarea restricțiilor suplimentare pentru cei care circulă în interiorul spațiului comunitar cu certificatul COVID, transmite digi24.ro.

Astfel, cei care s-au imunizat și au un certificat verde nu vor mai fi nevoiți să se testeze înainte de a călători în Italia.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un ordin prin care s-a decis că persoanele vaccinate care intră în Italia din ţările UE vor avea nevoie doar de un „Green Pass”, se arată într-un comunicat.

Așa-numitul Green Pass este un document care arată că o persoană a fost vaccinată, s-a recuperat după boală sau a fost testată recent negativ.

La finalul anului trecut, pe 14 decembrie, Italia a decis că toți vizitatorii UE trebuie să facă un test COVID înainte de plecare, pe fondul îngrijorărilor cu privire la răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Italia a raportat miercuri 167.206 cazuri legate de COVID-19, față de 186.740 cu o zi înainte, a anunțat Ministerul Sănătății, în timp ce numărul deceselor a scăzut la 426 de la 468.

Sursa: www.digi24.ro

Cuvinte cheie:

Italia , calatorie , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1501 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Sîngereii Noi, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.57 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.11 km. Mărinești este situat la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1501 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.