Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 octombrie 2020, 16:45 Parcuri views 3292
Grădina Botanică, la 70 de ani de la fondare (Foto)
30 octombrie 2020, 16:45 Parcuri views 3292

Grădina Botanică, la 70 de ani de la fondare (Foto)

Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru” aniversează astăzi, 30 octombrie, 70 de ani de la fondare.

Aniversarea a fost marcată de o Conferință Științifică organizată în regim online la care a participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, conducerea Grădinii Botanice (Institut)„Alexandru Ciubotaru” și reprezentanți ai mediului academic.

În mesajul său, Igor Șarov a subliniat rezultatele numeroaselor cercetări ale botaniștilor moldoveni, care au aprofundat studiile asupra florei și vegetației Moldovei, au sistematizat și elaborat propuneri concrete de ocrotire, utilizare rațională a speciilor vulnerabile și pe cale de dispariție și au elaborat măsurile de gestionare a fondului forestier, fitocenozelor și agrocenozelor precum și alte reușite.

„Cu ocazia jubileului de 70 ani de la fondarea Grădinii Botanice Naționale (Institut) „Alexandru Ciubotaru”, Ministerul Educației Culturii și Cercetării transmite în aceste zile frumoase de toamnă, un cald salut şi considerația noastră deosebită pentru strădania celor care, acum 70 ani, au pus piatra de temelie a acestui sanctuar științific, precum și celor care au promovat, pas cu pas, această instituție de cercetare, acest centru de educație ecologică”, a menționat ministrul Igor Șarov.

Grădina Botanică a fost creată în anul 1950, activitatea susținută de-a lungul anilor contribuind la transformarea instituției într-un centru de cercetare cu o importanță deosebită, ai cărui savanți găsesc soluții la problemele actuale, prioritare ale științelor naturii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Gradina Botanica , aniversarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.