Mergi spre compartimentul: Cinematografia
14 mai 2017, 09:36 Cinematografia views 4316
Cineaștii moldoveni participă la Festivalul de Film European
14 mai 2017, 09:36 Cinematografia views 4316

Cineaștii moldoveni participă la Festivalul de Film European

În perioada 4-28 mai, în România se desfășoară cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Filmului European (FFE), la care participă și tineri cineaști din Republica Moldova. Este a treia participare a cineaștilor din țara noastră la acest festival. Delegația a fost condusă de directorul Centrului Național al Cinematografiei Valeriu Jereghi.

Pentru prima oară, conducerea FFE a decis să organizeze o sesiune separată dedicată participării reprezentanților cinematografiei moldovenești la acest eveniment cultural european. Cinefilii au vizionat următoarele filme: "Flutulus" de Igor Sadovski, "Paparuda" de Lucia Lupu, "Menajerul" de Radu Zaporojan, "Și eu sunt om" de Raisa Răzmeriță, Adriana Preutesa și Vladimir Ciulac și "Profu" de Gheorghe Ciobanu și Ana Tănase, ultimele fiind produse în laboratoarele MOLDOX de la Cahul.

În timpul aflării la București, cineaștii din Republica Moldova au avut posibilitatea să comunice cu colegi din alte țări și să stabilească legături de colaborare în vederea lansării unor proiecte ulterioare. Astfel, în afară de consolidarea participării la edițiile viitoare ale FFE, cineaștii noștri au obținut deja invitații de participare la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, precum și la festivalurile internaționale de film Transilvania și Vama Veche din România.

Delegația cinematografică din Republica Moldova a efectuat o vizită la Ambasadă unde, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Mihai Gribincea, a relatat despre participarea la FFE și despre evoluțiile fenomenului artei cinematografice din țara noastră.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

Festival , film , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1639
Populația:
15041 locuitori
Logo

Ialoveni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ialoveni. Amplasat în centrul republicii, în valea rîului Işnovăţ, oraşul Ialoveni este situat la o distanţă de 10 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15041 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Cheile Işnovăţului, datează din anul 1436. Denumirea Ialoveni a localităţii a apărut mult mai tîrziu, fiind menţionată într-un document din 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.