REŢETA ZILEI: Pui cu suc de struguri
Mod de preparare:
Puii se taie în 4 părţi fiecare, se presară cu sare şi piper, se stropesc cu vin, se ung cu smîntînă şi se lasă pe 20-30 minute. Apoi se rumenesc, se adaugă suc de struguri (albi), se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor pentru 20-25 minute. Periodic carnea se udă cu sosul care se formează în procesul înăbuşirii. Dacă sucul e dulce se adaugă puţină zeamă de lămîie. Sosul de la prăjire se scurge şi se strecoară. În tigaia în care s-au prăjit puii se toarnă 3-4 linguri de bulion, se amestecă cu sos, se adaugă sare şi piper după gust şi se dă în clocot.
Puii se servesc cu cartofi sau dovlecei prăjiţi, cu struguri sau mere marinate, se stropesc cu sos şi se garnisesc cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 2 pui,
- ½ pahar suc de struguri,
- 2 linguri vin,
- 4 linguri unt sau margarina,
- 3-4 dovlecei sau 4-5 cartofi,
- 2-3 mere marinate,
- 1 strugure marinat,
- 1 lingură smîntînă,
- sare,
- piper negru măcinat,
- verdeaţă.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1899
- Populația:
- 207 locuitori
Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.
Comentarii
(0)