Spre compartiment: Bucătăria
06 iulie 2024, 11:00 Alimentaţia tradiţională views 1481
Un desert tradițional moldovenesc ar putea fi inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO
06 iulie 2024, 11:00 Alimentaţia tradiţională views 1481

Un desert tradițional moldovenesc ar putea fi inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO

Desertul specific nordului Republicii Moldova, babă neagră, ar putea fi inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO.

O inițiativă în acest sens a fost propusă de către Delegația Permanentă a Republicii Moldova pe lângă UNESCO în cadrul acțiunilor de celebrare a Francofoniei, în fața a 20 de țări. Anunțul a fost făcut de către Marina Luca, o moldoveancă care activează în calitate de șefă patiseră la un restaurant din Elveția, notează noi.md cu referire la diez.

Prezentă la eveniment, Marina spune că Republica Moldova are un potențial bogat de a include tradițiile, elementele culinare și culturale pe lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO. „De ce să nu înaintăm și alte dosare independente, care sunt specifice doar Republicii Moldova, cum ar fi baba neagră, colacul”, a scris tânăra într-o postare pe Instagram.

Potrivit Marinei, acest proces ar putea dura aproximativ doi an, timp în care experții locali să pregătească dosarele necesare.

De menționat că mai multe informații despre bucătăria tradițională moldovenească pot fi găsite pe moldovenii.md la compartimentul Bucătăria.

Totodată, rețeta celei mai gustoase babe negre o poți găsi aici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.