REŢETA ZILEI: Carne de vită cu frişcă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi (cîte 2-3 la o porţie), se bate uşor, se presară cu sare, se unge cu muştar, se trece prin faină şi se rumeneşte pe toate părţile. Carnea se pune în ceaun, pe fiecare bucată se pune ceapă prăjită şi cîte o felie de roşie curăţată de pieliţă, se pipărează, se acoperă cu frişca şi se înăbuşă la capac pînă este gata. Cu puţin timp înainte de a fi gata se adaugă ciupercile fierte şi tăiate mărunt, sare şi verdeaţă.
Carnea se serveşte acoperită cu sosul în care s-a înăbuşit, se garniseşte cu verdeaţă.
Ingrediente:
- 600 g fileu de vită,
- 1 lingură făină de grîu,
- 2 cepe,
- 3 linguri untură de porc,
- 1 pahar frişca,
- 5 roşii,
- 5-6 shampinioni,
- 2 linguri muştar,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tăiată.
Pentru garnitură:
- mămăligă cu unt.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1588
- Populația:
- 866 locuitori
Mărculeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Mărculeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 4 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 866 de oameni. Satul Mărculești a fost menționat documentar în anul 1588.
Comentarii
(0)