Mergi spre compartimentul: Bucătăria
22 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 15874
REŢETA ZILEI: Dovlecei cu smîntînă la cuptor
22 februarie 2024, 13:05 Bucătăria views 15874

REŢETA ZILEI: Dovlecei cu smîntînă la cuptor

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie felii de 0,5 cm grosime, se trec prin făina amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi.  Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smântână şi se presară cu caşcaval şi mărar, apoi se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute.

Dovleceii se servesc fierbinţi, garnisiţi cu pătrunjel şi feliuţe de roşii.

Ingrediente:

  • 5 dovlecei,
  • 1 roşie,
  • 3-4 linguri ulei,
  • 1 lingură de unt,
  • 2 linguri de caşcaval olandez ras,
  • 4 linguri de smântână,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • pătrunjel verde,
  • 1 linguriţă de mărar verde tăiat.

Cuvinte cheie:

bucataria , alimentatie , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
2794 locuitori

Oxentea este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Oxentea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Dubăsari și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Oxentea a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.