Mergi spre compartimentul: Cultura
29 noiembrie 2021, 12:45 Cultura views 2002
Alexei Gurski:
29 noiembrie 2021, 12:45 Cultura views 2002

Alexei Gurski: "Am vrut să fac ceva ce nimeni altcineva în Moldova nu a făcut"

Alexei Gurski este un artist moldovean modern care realizează lucrări în stilul artei pop. Creația lui Alexei a fost recunoscută nu numai în Moldova, ci și în Rusia.

Într-una din expozițiile sale, Gurski și-a prezentat interpretarea personalităților celebre - rusești și străine - în diverse imagini ale eroilor celebrului roman al lui Bulgakov "Maestrul și Margarita". De exemplu, actorul sovietic Valentin Gaft a apărut în rolul lui Pontius Pilat, iar în imaginea lui Yeshua, artistul l-a prezentat pe actorul american, muzicianul rock Jared Leto.

Noi.md am realizat un scurt interviu cu Alexei, unde artistul a vorbit despre ceea ce îl inspiră și cum una dintre picturile sale a ajuns la Filip Kirkorov.

"Studiez mereu istoria artei și noile tendințe. Era imposibil să trec pe lîngă artiști precum Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Jackson Pollock. În primul rând, m-a inspirat în arta pop, iar în al doilea rînd, am vrut să fac ceva ce nimeni altcineva în Moldova nu a făcut. Da, avem băieți care lucrează în stilul pop art, dar, slavă Domnului, în Moldova nu am văzut repetări ale modului în care văd eu acest lucru".

Remarcăm faptul că unele dintre lucrările lui Gurski decorează casele unor artiști precum Filip Kirkorov, Alexandr Petrov, Konstantin Habenski.

"Eu și prietenii mei, echipa Sun Stroke Project, am avut norocul să-l întîlnim pe Filip Bedrosovici, iar el mi-a făcut dejacunoștință și cu Petrov, și cu Habenski. Am vrut doar să fac un cadou din partea de jos a inimii mele, și așa au primit munca mea."

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pictor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1608
Populația:
9060 locuitori

Camenca este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 9060 de oameni. Camenca a fost menționată documentar în anul 1608.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.